FészekFlow

S Z O L G A • Z S Ó F I

Szakrális nőiség

Rólam

A női termékenység és a női teremtő erő kortól függetlenül megélhető és behívható.

 

Szolga Zsófi vagyok. 

Ruhatervező iparművészként (2008-ban) és design menedzserként (2009-ben) végeztem a MOME-n. 2 gyermekes édesanya vagyok. Férjemmel részt vettünk egy Waldorf óvoda alapításában.

Az anyaságom hozott közelebb a gyógyításhoz és a szertartásokhoz.

Azt éreztem, hogy kiüresedettek és sekélyesek az ünnepeim. A gyerekeimnek azonban szerettem volna szines, illatokkal, melegséggel és varázslattal teli ünnepeket és hétköznapi rituálékat varázsolni. És persze saját magamnak is. A waldorf óvodai élet ünnep és ritmus középpontúsága is ezt erősítette bennem.

Egy 2 éves női szertartás vezető képzésnek köszönhetően (Kovács Gyöngyi Nalininél, Zebegényben) érlelődött meg bennem az érzés, hogy azt a sok tapasztalatot és tudást, ami a női önkereső utamon gyűlt össze, szeretném megosztani nőtársaimmal szertartások formájában.

Számomra a szertartás egy olyan megtartó tér és idő, amiben megpihenhetek, jelen lehetek önmagam számára. Ahol megállhatok, levethetem a régi ruhámat, és újba bújhatok.

Amikor nők összegyűlnek szert tartani, az mindig csodálatos erőket mozgat meg. Támaszt, inspirációt, vigaszt, megbocsátást, teremtő erőt láttam feléledni a női körökben.

Úgy érzem, ezt az elfeledett, de mélyen mindannyiunkban szunnyadó női teremtő erőt szeretném nővéreimnek átadni, segíteni feléleszteni, visszatalálni önMAGunkhoz. 

Ebben a legmélyebb forrásom a magyar népi kultúra, amely számomra a hazatalálás, a középre érkezés, önmagomba való visszaérkezés. Ezt tanulom a magyar népi gyógyász képzésben 2021-2023 között Magfalván (vezető oktatóm Vígvári János).

Tanultam Gáborjáni Rékától ajurvédát, amit be tudok illeszteni a holisztikus világképembe.

Tanítómnak tartom Fehér-Pál Ritát és Fehér Tamást, akiktől az emlékezést kaptam ajándékba. Általuk tisztult ki a nő és a férfi szent szerelme és szent egy-s-ége, amelyet munkámban is mindig képviselek.

Csak olyat adok át másoknak, amit előtte magamon átfolyattam, megtapasztaltam. Számomra ettől válik autentikussá és hitelessé az, amit képviselek. 

Akár csoportos, akár egyedi folyamatokat kísérek, mindig velem van a játékosság, a szenvedély, az életöröm és a hála.

 

❊ Hálásan köszönöm, hogy itt vagy és teszel MAGadért. 

 

 

BESZÉLGETÉSEK, INTERJÚK:

Nőkincs beszélgetés: #2 epizód Szer-elem és Női szertartások őszinte beszélgetés Szolga Zsófival 

MEGTEKINTÉS

 

❊ Mesélj anyukám podcast: Mi lesz velünk a gyerekek után?

Közös beszélgetés Vadas Jánossal @kispapacoach_official

MEGHALLGATÁS