MamaFlow

Design a kényelmes, nőies anyaságért

Rólam


Szolga Zsófi vagyok, a Fészekflow blogomról már ismerhettek. 2020-ban indítottam útjára a MamaFlow márkámat és kapszula ruhatárat: szoptatós-kismama ruhákkal és a hozzá tartozó kiegészítőkkel (kalap, nyaklánc, szatyor, neszeszer), valamint mosibetétekkel.

Ruhatervezőként és design menedzserként végeztem a MOME-n. 2 gyerekes anya vagyok. Férjemmel részt vettünk egy Waldorf óvoda alapításában.

Az anyává válásommal, nővé és feleséggé érésemmel együtt született meg a MamaFlow. Azt a Női Erőt, amit ebből az időszakból merítettem, azt teszem bele a MamaFlow-ba. Ezzel az erővel, a MamaFlow ruháimmal szeretném Anya- és Nőtársaimat támogatni a várandósság, a szülés utáni hetek, hónapok, a kisgyerekes lét során és azon is túl. Abban az életszakaszban, ami a legtöbb változást hozhatja egy Nő életében nem csak testileg, de lelkileg is. Abban, hogy megtalálják önMAGukat új Női szerepükben, (újjá)születő Édesanyaként és Nőként egyszerre. Az új életszakasznak megfelelő öltözékben, ami nem csak a Testet, de a Lelket is „öltöztetheti”.

 

NŐI SZERTARTÁSOK

Szintén az anyaságom hozott közelebb a szertartásokhoz és a hétköznapi rituálékhoz.

Azt éreztem, hogy kiüresedettek az ünnepeim, és egyáltalán alig vannak. A gyerekeimnek azonban szerettem volna szines, illatos, melegséggel teli ünnepeket és hétköznapi rituálékat varázsolni. No és persze saját magamnak is. A waldorf óvodai élet ünnep és ritmus középpontúsága is erősítette bennem ezeket a vágyakat. Egy 2 éves női szertartás vezető képzésnek köszönhetően (Kovács Gyöngyi Nalininél) érlelődött meg bennem az érzés, hogy azt a sok tapasztalatot és tudást, ami a női önkereső utamon gyűlt össze, szeretném megosztani nőtársaimmal, szertartások formájában. Fantasztikus erőt tapasztalok mindig a női körökben. Támaszt, inspirációt, vigaszt, megbocsátást, teremtő erőt kaptam mindig a különböző női körökben, női szertartásokon.

Úgy érzem, ezt az elfeledett, de mélyen mindannyiunkban szunnyadó női erőt szeretném nővéreimnek átadni, segíteni feléleszteni másokban is. A közös-s-ég erejére nagyon nagy szükségünk van napjainkban.